Útépítés, hídfelújítás

2017-02-07

Önkormányzati fenntartású közutak felújítására nyert el támogatást Miskolc MJV Önkormányzata a magyar kormány által odaítélhető „Területi infrastrukturális fejlesztések” elnevezésű előirányzatból. A megítélt, közel 1 milliárd forint értékű hozzájárulásról szóló szerződést 2017. december 26-án írta alá Dr. Kriza Ákos polgármester Budapesten.

Miskolc pályázatában 9 út, útszakasz és 1 híd felújítása, továbbá 2 új út építésének kivitelezése szerepelt. A támogatási kérelemben megfogalmazott cél az önkormányzati tulajdonú és kezelésű helyi úthálózat fejlesztése és felújítása.

A beruházások révén nemcsak a leromlott állapotú utak és hidak üzemeltetési költségei csökkennek, hanem a város lakói számára is komfortosabbá, akadálymentesítetté és környezetet kímélőbbé válik a felújításba bevont területeken a közlekedés.

A mindösszesen 999 435 818 forint vissza nem térítendő költségvetési támogatásból a következő területeken történnek felújítási munkák 2017. december végéig:

Mikes Kelemen utca (Görgey utca – Dessewffy utca közötti szakasz)

Szinva-híd a Lorántffy Zsuzsanna utcában

Lorántffy Zsuzsanna utca

Muhi utca (Mexikó völgy utca – Lorántffy utca között)

Ifjúság útja (Szabadságharc utca – Csabai kapu között)

Szabó Károly utca

Fonoda utca (Szinva-híd – Ferroglóbusz-telep – vasúti átkelő között)

Besenyői utca (Vágóhíd utca – József A. utca között)

Pozsonyi utca

Kuruc utca

Kassák Lajos utca

Babits Mihály utca 1. ütem (Kassák Lajos utca – Miskolci utca közötti szakasz/)

Az útburkolatok minőségének javítása közvetlenül hozzájárul a közösségi és az egyéni közlekedési módok igénybevételéhez. A fejlesztéseknek, felújításoknak köszönhetően biztonságosabbá válik a gyalogos és kerékpáros közlekedés is.